Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv2010-02-11 BIO-BLOK® 300 - ny typ i BIO-BLOK® sortimentet

Vi kan nu introducera vårat nyaste koncept på ett fastsittande filtermedia...

EXPO-NET har under snart 18 år producerat och sålt olika typer av BIO-BLOK® filtermedia för rening av alla former av spillvatten, t.ex. BIO-BLOK® 100, BIO-BLOK® 150 och BIO-BLOK® 200.

Som en vidareutveckling har vi nu nöjet att introducera vårt nyaste koncept på ett fastsittande filtermedia, som vi kallar BIO-BLOK® 300. Detta filtermedia kan användas i biobäddar, aeroba filter, anaeroba filter, kontaktfilter och mycket annat – endast fantasin sätter gränsen.

Nätrörens storlek har konstruerats på ett sådant sätt att man får en ensartad hydraulisk strömning genom filtret och på så sätt uppnår man att bakterierna får de bästa förhållandena för att skapa kontakt till filtrets ytor. Denna ensartade strömning har förbättrats ytterligare genom att man har sammanfogat båda ändarna av nätrören samt i mitten av nätrören. Nätrören har dessutom producerats så att de har fått en skrovlig yta, vilket bidrar till en snabb och effektiv etablering av bakterier på filtermediats ytor. Detta gör det möjligt att få en snabb uppstart samt en stabil process.

Läs mer om denna nya produkt (endast på engelska) genom att klicka på ikonen nedan.

Klicka här